RAMSING Slægten

- En slægt gennem 1300 år

Slægtens historie år 900 til i dag

Ramsing slægten - en af de ældste i Danmark og Norden

Ramsing slægten har sit udgangspunkt i Skotland.

Ramsing slægtens navn dokumenteres første gang i Huntingdon hvor slægten var bosat "fra de tidlige dage" og fik tildelt landbesiddelser af Duke William of Normandy, den daværende retmæssige fyrste, for slægtens store og anerkendende hjælp og indsats i "The Battle of Hastings" i 1066 A.D.

Slægten bredte sig for alvor udfra Skotland til USA, Tyskland og Danmark i løbet af 1600 tallet: Blandt nogle af de første udvandre til USA var 7 (senere) berømte fra slægten: James flyttede til Virginia i 1654 (og tog navne forandring til James Ramsey), Joe  flyttede til Virginia i 1695 (og tog ligeledes navneforandring til Joe Ramsey); Andrew, Charles, Robert, Samuel, William kom alle til Philadelphia i årene 1840 - 1870.

2 brødre og deres 3 sønner deltog som korsriddere og skrev sig ind i en række berømte bøger og værker (for både godt og slemt), hvor det beskrives at de bl.a. delte en række korstog med den engelske slægt Sinclair til hvilken man også afgav en datter i ægtebånd. 

I Nordland (nogenlunde svarende til Scandinavien) blev bl.a. nogle egne og län givet i tægt til Ramsing. Flere andre kendte slægter er gennem tiderne blev ægtet sammen med Ramsing (flere nævnt på siden for beslægtede links).

For perioden før år 900 AD - se venligst siden ”Slægtens oprindelse

Ramsing aner